Koeltechnieker installeert op dak

Freddox Multi-fit ventilatormotor

Waarvoor zijn ze geschikt?

Deze Freddox motoren zijn ontworpen voor gebruik op condensing units, commerciële verdampers en ventilatie-eenheden voor airconditioning. Ze zijn vonkvrij, waardoor ze ook geschikt zijn voor gebruik in A2L-toepassingen.

Buitenunits ventilatiesysteem
CE logo

Behuizing van ventilatormotor

De behuizing van de motoren is gemaakt van gegoten aluminium en de as is gemonteerd met behulp van zelfsmerende lagers met een oliereserve. Ze zijn voorzien van bescherming tegen blokkering door impedantie of thermische stroomonderbreker en voldoen aan de CE-norm. 

  • Goedkeuring: VDE.
  • Isolatieklasse: B.
  • Beschermingsklasse: IP40.

Technische info en specificaties

Deze 4-polige motoren zijn verkrijgbaar van 5 W tot 34 W en hebben een spanning van 230 V/1 Ph/50-60 Hz. Ze zijn getest om te voldoen aan de EN 60079-0 norm voor gebruik in explosieve omgevingen en hebben een draairichting tegen de klok in.


De elektrische aansluitingen van de motoren zijn een kabel van 3 x 1,5 mm² met een lengte van ca. 550 mm en gekrompen uiteinden. Het bedrijfstemperatuurbereik is -40 tot +40 °C.
Er zijn 3 horizontale of verticale bevestigingsmethoden beschikbaar: 3 tapgaten aan de achterzijde Ø M4 op 120° afstand 72 mm, 4 schroeven die uit de voorzijde steken in Ø M4 voor bevestiging aan een rooster/beugel en 26 mm afstandsondersteuning (schroeven + sluitringen + moeren voor montage op een steun).
De ventilatorvleugel kan worden bevestigd met behulp van een plastic adapter en M4 schroef (meegeleverd).

 
Wil je meer info?


Freddox ventilatormotor NET4T
Vrouw die blij is en technieker de hand schud


Voordelen Freddox multi-fit ventilator


  • Tijdbesparing: De Freddox multi-fit ventilatormotoren zijn ontworpen om te werken met verschillende toepassingen, waardoor je tijd bespaart bij het zoeken naar de juiste motor voor een specifieke installatie.

  • Vermindering van administratieve taken: Omdat deze ventilatormotoren vonkvrij zijn en voldoen aan verschillende richtlijnen, moet je je geen zorgen meer maken over de administratieve taken rondom de veiligheid en de naleving van de richtlijnen en regelgevingen.

  • Betere after-service: De Freddox multi-fit ventilatormotoren hebben een bescherming tegen blokkering door impedantie of thermische stroomonderbreker, dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het repareren van fouten en minder klachten van klanten zal ontvangen.

  • Duurzaamheid: De motoren zijn gemaakt van gegoten aluminium en hebben zelfsmerende lagers met een oliereserve. Dit verlengt de levensduur van de motor, waardoor je minder tijd en geld hoeft te besteden aan vervangingen.

Bestel de motoren hieronder!

Ontdek meer over het merk Freddox


Bruto prijs:
€ 53,20
exclusief BTW

Bruto prijs:
€ 41,50
exclusief BTW

Bruto prijs:
€ 55,80
exclusief BTW