BRB_Kerstactie_2022

Beijer Ref Belgium zorgt voor volle brooddozen in GO! basisschool De Parel

Traditioneel is het eindejaar een periode in waarin we terugblikken, voornemens maken en reflecteren over waar we staan. In deze woelige tijden, is het voor Beijer Ref Belgium extra belangrijk om terug te gaan naar de basis. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de kern van onze de waarden en hier willen volop voor blijven gaan. 

Cheque brooddozenactie

Beijer Ref Belgium geeft terug aan de maatschappij

We besloten om deze kerst een schenking te doen aan GO! basisschool De Parel. Met deze bijdrage kan de school ervoor zorgen dat er tot het einde van dit schooljaar geen enkel kind een lege brooddoos heeft.

Stijgend aantal lege brooddozen in basisscholen

De problematiek van de lege brooddozen komt de laatste jaren meer en meer onder de aandacht. Helaas is het aantal lege lunchpakketten alleen maar toegenomen. Tijdens een gesprek met de directie en enkele medewerkers van GO! basisschool De Parel bleek dat veel kinderen niets te eten hebben tijdens de middagpauze.
“Wij worden steeds meer geconfronteerd met kinderen die zonder gezonde lunch op school verschijnen. Wanneer leerlingen met een slecht gevulde maag op de schoolbanken zitten, heeft dat een invloed op hun schoolprestaties en ontwikkeling. Wij zijn als school dan ook dankbaar dat Beijer Ref Belgium ons ondersteunt in onze inspanningen om hier iets aan te doen.”
Ushi Mertens, directeur GO! basisschool De Parel
Lege brooddozenactie

Geëngageerd werken aan een duurzame toekomst

Dit initiatief ligt volledig in de lijn van de missie en waarden van Beijer Ref Belgium om in te zetten op een duurzame toekomst. Together for tomorrow luidt de slagzin van het bedrijf en dat zijn meer dan holle woorden.

“De leerlingen van vandaag zijn onze collega’s, partners, en klanten van morgen. Het raakt ons diep dat er in onze maatschappij nog steeds kinderen zijn die niet de mogelijkheid hebben om op te groeien met dagelijks gezonde voeding. Door dit initiatief trachten wij samen met GO! basisschool De Parel een positieve impact te creëren en te investeren in de toekomst. Wij nemen onze sociale rol zeer serieus en hopen hierin een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.”
Koen Vervliet - Director Sales Beijer Ref Belgium

www.bsdeparel.be

Gepubliceerd op:

22 december 2022

Categorieën:

Nieuws

Terug naar overzicht