Climapulse Service Artikel Foto

Climapulse & Beijer Ref, Together for Tomorrow

Climapulse, ontwikkelaar van software voor installateurs en Beijer Ref, projectontwikkelaar en groothandel voor koeltechnische- en HVAC- installateurs, vormen een mooie match op het vlak van oplossingen op maat met een positieve impact op het klimaat en het gemak waarmee installateurs hun werk kunnen doen.

Software speciaal ontwikkeld voor de installateur

De software van Climapulse is specifiek ontwikkeld voor installateurs die zich bezighouden met warmtepompen en koelinstallaties. Dankzij deze software kunnen zij hun administratie en documentatie volgens de verplichte wetgeving rond koeltechnische activiteiten eenvoudig bijhouden. Dankzij de mobiele interface zijn de gegevens uit de Climapulse account overal toegankelijk en kan de monteur de werkbon digitaal laten ondertekenen na het uitvoeren van de opdracht. Deze digitalisering bespaart kilo’s aan papier die de verplichte administratie met zich meebrengt. 

Beter administratief beheer, minder stress

Climapulse wil installateurs vooruithelpen en het administratieve gedeelte van hun vak vereenvoudigen. Daarom besteedt Climapulse veel tijd aan de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Dankzij de focus op het gebruiksgemak in combinatie met continu evaluatie en het actief inspelen op feedback van de installateurs loopt Climapulse voor op andere partijen die soortgelijke oplossingen aanbieden. Koelmiddel, nominaal vermogen, inhoud, niet zomaar velden om in te vullen, want hoe nauwkeuriger deze installatie- eigenschappen worden bijgehouden, hoe efficiënter er kan worden omgegaan met de koelinstallaties en hoe minder risico er is op lekkages wat het milieu ten goede komt.

Enkele van de Climapulse topfeatures:
  • Volledig conform wet- en regelgeving én altijd up-to-date
  • Forecast voor wettelijke periodieke controles
  • Werkbonnen en attesten in een handomdraai
  • Direct ondertekenen en overhandigen van documenten
  • Automatische koelmiddelboekhouding
  • Onbeperkt aantal klanten/installaties/werkbonnen

Een efficiënte en duurzame oplossing

Ook bij Beijer Ref Belgium heeft het gebruiksgemak van de klant de hoogste prioriteit.
Een duurzame samenwerking tussen deze twee sterke spelers in de koudetechniek betekent meer gebruiksgemak voor de eindgebruiker en meer energiezuinige oplossingen.
Omdat Climapulse net als Beijer Ref Belgium een stap verder 
gaat dan anderen en actief meedenkt met de klant en, desgewenst, een oplossing op maat aanbiedt, past dit bedrijf perfect binnen de Corporate Social Responsibility strategie van Beijer Ref Belgium. 

Dankzij een softwarepakket dat ethisch boekhouden voor iedereen op eenvoudige wijze toegankelijk maakt en hiermee op maatschappelijk vlak een grote indruk maakt en tegelijkertijd een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat.

Climapulse en Beijer Ref, together for tomorrow

Wilt u weten wat Climapulse voor u kan betekenen?

Bezoek dan hun website.

Gepubliceerd op:

24 februari 2023

Categorieën:

HVAC
Ecologie
Nieuws
Legislatie

Terug naar overzicht