Koen_Vervlier

ECR Belgium wordt Beijer Ref Belgium

Een naamsverandering met inhoud. Met de nieuwe naam maakt Beijer Ref Belgium voor iedereen zichtbaar dat ze tot een van de grootste spelers binnen onze sector behoort, een onmiskenbaar voordeel voor een distributiepartner die keihard inzet op service, dienstverlening, ontzorgen, kennis en opleiding. De schaalvergroting moet nieuwe middelen vrijmaken om deze doelstellingen nog sterker waar te maken.

Udo_van_der_Meer

"Optimalisatie was de drijfveer achter dit ambitieus project en onze garantie op een succesvolle toekomst samen met onze partners."

- Udo van der Meer, Managing Director Sales Beijer Ref Support BV

Moederbedrijf Beijer Ref AB

Het Zweedse bedrijf Beijer Ref AB is in 38 landen een vooraanstaande speler binnen de koel- en klimaattechniek dat zich hier volledig op focust en het aantal activiteiten bewust beperkt houdt. Sterker nog, het is een bedrijf dat een uitmuntende reputatie uitdraagt. Maar om alle voordelen van een groot bedrijf optimaal te kunnen uitspelen, wordt in alle landen waar er business units van Beijer Ref aanwezig zijn, de focus gelegd op onderscheid, maar ook op uniformiteit en harmonisatie.

De voordelen van een intense samenwerking op verschillende vlakken zoals inkoop, logistiek, kwaliteitscontrole, automatisatie, financiën, marketing, IT en opleiding levert rechtstreeks voordelen op voor onze klanten”, legt Udo van der Meer, Managing Director van Beijer Ref Support BV, uit. “Het versterkt onze onderhandelingspositie naar de leveranciers toe, waardoor onze klanten kunnen genieten van de beste verkoopsvoorwaarden. Maar minstens evenveel belang hecht ik aan de mogelijkheden die hierdoor worden gecreëerd om volop de kaart te trekken van productontwikkeling en kennisdeling. Hiervoor namen we kort geleden een nieuw pand in gebruik in Oirschot, waar naast bovenvermelde en backoffice activiteiten vooral het grote multifunctionele magazijn die een optimale beschikbaarheid van ons uitgebreid productgamma ondersteunt, de showroom met aandacht voor de beleving voor onze klanten, de Beijer Ref Academy, de productiehal en de testruimte waar we onze units in een breed vochtigheids- en temperatuurbereik tot het uiterste drijven. Optimalisatie was de drijfveer achter dit ambitieus project en onze garantie op een succesvolle toekomst samen met onze partners.

Ondersteuning koeltechnische- en HVAC installateur

Achter de naam Beijer Ref Belgium schuilt een ambitieus toekomstplan. Daar is Koen Vervliet, Sales Director van Beijer Ref Belgium, erg van overtuigd. “Onze organisatie wil binnen de sector een sterke autonome groei realiseren in koeltechniek, airconditioning en warmtepompen, concepten en projecten. Hiervoor kijken we in de eerste plaats naar de wensen en noden en behoeften van de markt. Als distributiepartner van de koel- en klimaattechnische installateur zetten we sterk in op bijscholing en opleiding van onze medewerkers zodat we onze klanten met kennis van zaken kunnen adviseren bij hun projecten.”

We willen onze klanten toegevoegde waarde bieden en ontzorgen in hun dagelijkse activiteiten om samen duurzame en efficiënte installaties te ontwerpen en te plaatsen. We geloven sterk in het pasklaar aanbieden van klant specifieke oplossingen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk (CO2 footprint). Hiermee ondersteunen we niet alleen de installateur, maar leveren we ook een antwoord op de steeds stijgende marktvraag naar oplossingen die milieuvriendelijk, duurzaam en energiezuinig zijn. Hierin dagen we onszelf uit door af te stappen van de bewandelde paden en op te zoek te gaan naar vooruitstrevende ontwikkelingen met een groot toekomstpotentieel. Intern streven we naar bewustwording omtrent ecologie, maar ook naar onze sociale verantwoordelijkheid als distributiepartner. “Together for Tomorrow” wordt daarom onze nieuwe slagzin naar de markt. Samen met onze collega’s, onze klanten en onze leveranciers streven we naar een groenere en meer maatschappelijk verantwoorde koeltechniek.

Togetherfortomorrow

"Intern streven we naar bewustwording omtrent ecologie, maar ook naar onze sociale verantwoordelijkheid als distributiepartner. “Together for Tomorrow” wordt daarom onze nieuwe slagzin naar de markt. Samen met onze collega’s, onze klanten en onze leveranciers streven we naar een groenere en meer maatschappelijk verantwoorde koeltechniek."

- Koen Vervliet, Director Sales Beijer Ref Belgium.

Zichtbaarheid door nieuwe website

Voor de klanten van Beijer Ref Belgium verandert er veel meer dan alleen maar de naam van hun koel- en klimaat technische distributiepartner. Sommige veranderingen zijn vandaag al merkbaar. Begin oktober nam Beijer Ref Belgium bijvoorbeeld een nieuwe website in gebruik. Dit wordt het centrale informatiepunt voor zowel klanten, medewerkers als leveranciers. Bezoekers vinden op de website technische informatie, kunnen er bestellingen plaatsen, contact opnemen met hun shop of technische blogs raadplegen.

De webshop legt de focus op een uitgebreid productgamma, beschikbaarheid van technische informatie en een gebruiksvriendelijk bestelproces”, aldus Koen Vervliet. “In een steeds meer digitale wereld is het heel belangrijk dat we onze klant beter kunnen ondersteunen in zijn aankoopproces. Hier speelt het online beschikbaar stellen van informatie een prominente rol. Op die manier is de installateur niet langer afhankelijk van de openingsuren van onze shops en kan hij zijn werkzaamheden beter inplannen. Bijgevolg kan Beijer Ref Belgium zich volledig toeleggen op de ondersteuning van de installateur zelf.

"In een steeds meer digitale wereld is het heel belangrijk dat we onze klant beter kunnen ondersteunen in zijn aankoopproces. Hier speelt het online beschikbaar stellen van informatie een prominente rol." 

- Koen Vervliet, Director Sales Beijer Ref Belgium.
BeijerRef truck

Synergie om service te optimaliseren

Binnen Beijer Ref Belgium wordt de aandacht gelegd op de differentiatie en unieke uitbouw van drie verschillende productgroepen: de koeltechniek, het HVAC-segment en (semi-) industriële projecten. Drie uitdagingen met elk hun specialiteiten en bijzondere aandachtspunten. We streven ernaar om een synergie te creëren tussen deze drie groepen om zo de service en dienstverlening naar onze klanten te optimaliseren.
Beijer Ref is een warme naam die met trots mag worden uitgedragen”, besluit Udo van der Meer. “In tegenstelling tot Nederland, waar Beijer Ref met Coolmark, ECR Nederland en Uniechemie drie dochterbedrijven telt, was ECR België als enig dochterbedrijf van de Beijer Ref Group actief in België en het Groothertogdom Luxemburg. De naamsverandering naar Beijer Ref Belgium is een logische beslissing die perfect omschrijft waar de organisatie voor staat.

Bronnen

Dit artikel werd overgenomen uit de 87ste editie van Cool & Comfort magazine. Het volledige blad met het originele artikel door Rudy Gunst is hier beschikbaar.

Gepubliceerd op:

20 november 2020

Categorieën:

Ecologie
Natuurlijke koudemiddelen
Nieuws

Terug naar overzicht