Leefruimte met luchtreiniger

Luchtreinigers: De toekomst in de strijd tegen Covid en andere virussen


Zit jij vaak voor een lange tijd in éénzelfde ruimte? Deel je deze ruimte dan ook nog eens met andere mensen? Dan is de kans op het verspreiden van virussen, bacteriën en andere schadelijke stoffen direct veel groter. Daarom benoemt de WHO ventilatie en luchtreiniging tot de belangrijkste oplossingen om te voorkomen dat Covid en andere virussen zich binnen verspreiden.
Openraam voor ventilatie

Ventileren is de boodschap


Covid verspreidt zich vooral door de lucht. Daarom is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is zodat de vervuilde lucht afgevoerd wordt en er verse lucht in de plaats kan komen. Als voldoende ventileren geen optie is, is het gebruik van een luchtreiniger een interessante aanvulling om de lucht ten alle tijden proper te houden.

Wat is een luchtreiniger?


Een luchtreiniger is een toestel dat de lucht binnen in je huis of kantoor proper en gezond houdt. Dit doet het door de lucht te laden met negatief geladen ionen, deze ionen trekken stofdeeltjes aan en duwen ze naar het dichtstbijzijnde oppervlak waardoor ze uit de lucht verdwijnen. Het maakt snel een einde aan schadelijke stoffen zoals: stof, pollen, bacteriën en virussen. Daarnaast helpt het ook tegen de geur van sigaretten, huisdieren en etenswaren.

Hoe werkt een luchtreiniger
"Hoewel in theorie elke techniek die partikels uit de lucht verwijdert ook Covid kan verwijderen, is volgens de huidige wetenschappelijke literatuur voorlopig enkel voor HEPA-luchtfiltratie en UV-licht gebaseerde methoden voldoende aangetoond dat ze doeltreffend kunnen zijn. Voor andere technieken is er slechts beperkt bewijs van hun doeltreffendheid tegen verwijdering van het coronavirus."
- Marianne Stranger, Zorg en gezondheid
Air purifiers Carrier

De luchtreinigers van Carrier halen Covid uit de lucht door middel van een UV-c lamp. Daarnaast verwijderen ze 99.7% van de schadelijke stoffen uit de lucht zoals pollen en bacteriën door de HEPA-filter en elimineren ze vervelende geuren door de koolstoffilter.

Ontdek ons aanbord Carrier luchtreinigers

Ventilatie klaslokaal

Luchtreinigers op kantoor of in het klaslokaal

Plaatsen waar veel mensen in één ruimte voor een lange tijd aanwezig zijn, zijn een broeihaard voor Covid en andere virussen. Daarom is het van het allergrootste belang dat er hier voldoende zuivere lucht aanwezig is. Eens er iemand besmet is op kantoor of op school en de ventilatie niet optimaal is, duurt het niet lang voor de rest van de personen in de ruimte ook besmet raken.

Vaak is er op kantoor, wachtruimtes en in klaslokalen onvoldoende ventilatie aanwezig en een hele winter de ramen openzetten en de verwarming op het maximum zetten, is ook geen oplossing. Je betaalt je blauw aan de verwarming en de planeet zal je er ook niet voor bedanken.

De luchtreiniger is dan een logische oplossing> zodat je op lange termijn geld bespaart maar ook je gezondheid voorop zet.

Set-up luchtreiniger

Bij het gebruik van een luchtzuiveringstoestel zijn er een aantal aandachtspunten:

  1. Plaats het toestel centraal in de ruimte, nabij de aanwezigen.
  2. Gebruik het toestel volgens de richtlijnen van de producent.
  3. Zorg voor een goed onderhoud van het toestel.
  4. Het volume lucht dat het toestel per uur zuivert moet aangepast zijn aan het volume van de ruimte, de activiteiten die in de ruimte plaatsvinden, het aantal personen in de ruimte en de efficiëntie van de luchtzuivering.
  5. Let op met luchtstromen veroorzaakt door het toestel waarbij lucht direct van de ene persoon naar de andere persoon wordt geblazen.


Voordelen

We concluderen dat een luchtreiniger talloze voordelen heeft:

  1. Zeg goodbye tegen allergieën
  2. Astma triggers zoals kunststof en rook verminderen drastisch
  3. Onaangename geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon
  4. Je slaapkwaliteit verbetert aanzienlijk

Frisse lucht door luchtreiniger

Ben je geïnteresseerd in gezondere lucht of heb je een vraag?

Contacteer ons dan snel! Wij helpen je graag verder.

Gepubliceerd op:

22 mei 2022

Categorieën:

Nieuws
Weetjes
Tips

Terug naar overzicht