Air liquide flessen

FORMEER N2H2 Cilinders - Dé Sleutel tot Efficiënte Lekdetectie & Optimale Oxidatiebeheersing

Ontdek hieronder waarvoor formeergas dient en wat de voordelen zijn van Air Liquide N2H2 cilinders.


Lekdetectie

Formeergas wordt gebruikt voor lekdetectie in leidingen en systemen. Waterstof, als het kleinste en vluchtigste molecuul, ontsnapt zelfs door de kleinste openingen. Door formeergas in een leidingsysteem te injecteren en vervolgens lekkages te detecteren met geschikte apparatuur, kunnen kleine lekken nauwkeurig worden opgespoord.

Backing Gas voor Lassen

In de lastechniek wordt formeer gas vaak gebruikt als backing gas bij TIG- en MAG-lassen. Het heeft verschillende voordelen, zoals het verminderen van oxidatie tijdens het lasproces, wat cruciaal is bij het lassen van materialen zoals austenitisch roestvast staal. Formeer gas draagt bij aan de bescherming van de las en de kwaliteit van de lasverbinding.


Air-liquide-albee-atelier

Oxidatiebeheersing

Formeer gas draagt bij aan het beheersen van oxidatie tijdens het lassen. Oxidatie kan leiden tot verminderde lasprestaties en minder duurzame lasverbindingen. Door formeer gas te gebruiken, wordt de oxidatie geminimaliseerd, wat resulteert in betere mechanische eigenschappen van de las.

Voldoet aan ISO-normen

ormeer gas wordt vaak gebruikt in industriële toepassingen omdat het voldoet aan specifieke normen, zoals de ISO14175-norm voor gassen gebruikt in lasprocessen. Dit zorgt voor consistentie en kwaliteit in laswerkzaamheden.

Bestel vandaag nog formeergas van Air Liquide en ondervind zelf de voordelen!