Onderhoud van airco installaties

Waarom is het zo belangrijk en hoe begin je er aan?


Wist je dat elke stijging van 1°C  de kosten om te koelen met 2% tot 4% doet stijgen? Vuil en microbe-opbouw in je installaties verhogen het verschil tussen condensatie- en verdampingstemperaturen waardoor dit leidt tot extra kosten.

HVAC-installaties zijn het kloppende hart van comfort in veel gebouwen, maar zonder regelmatig onderhoud kunnen ze veranderen in een bron van problemen en onverwachte kosten.

Effectief onderhoud voor airco systemen om verstoppingen en hoge kosten te voorkomen

De uitdaging: Door de constante werking, hopen verschillende materialen zich op in airco installaties, wat leidt tot verstoppingen en verminderde prestaties. Slechte geuren en hogere bedrijfskosten zijn vaak het gevolg, en in het ergste geval kan dit zelfs leiden tot het falen van de unit.

De oplossing: Een regelmatig gepland onderhoudsprogramma is essentieel. In 3 eenvoudige stappen zorg je ervoor dat de airco systemen van uw klanten optimaal blijven presteren en efficiënt blijven werken.

Eenvoudig onderhoud in 3 stappen

Stap 1: Verwijderen

Begin met het verwijderen van verstoppingen uit de condensatiebak en afvoer. Dit is een cruciale eerste stap om wateroverlast en de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen.

Stap 2: Reinigen

Vervolgens is het tijd om te reinigen. Verwijder en desinfecteer alle soorten gangbaar vuil, microbiële verontreinigingen, puin en organische groei. Dit verbetert niet alleen de luchtkwaliteit, maar ook de visuele staat van het systeem.

Stap 3: Beschermen

De laatste stap is het beschermen van de condensatiebak en afvoer tegen slibophoping. Dit helpt toekomstige verstoppingen te voorkomen en de efficiëntie van het systeem te behouden.

Producten die het verschil maken

De Advanced producten zijn specifiek gemaakt om aan de zware eisen van airco apparatuur te doen. Of het nu gaat om kalkaanslag, vetten of bacteriën, onze producten van Advanced Engineering houden uw units in topconditie.


Koop al uw Advanced reinigingsproducten op onze webshop:


Voordelen van regelmatig onderhoud

  • Verbeterde energie-efficiëntie en koelprestaties.
  • Verminderde CO2-uitstoot.
  • Heldere afvoeren en vernietiging van onaangename microbiële groei.
  • Eliminatie van 99,99% van bacteriën, schimmels, sporen en virussen.
  • Behoud van goede binnenluchtkwaliteit.
  • Verlenging van de levensduur van de unit.
  • Vermindering van het risico op bevroren verdampers en koelmiddellekken.

Conclusie

Regelmatig onderhoud is niet alleen een service aan uw klanten, het is een investering in de levensduur en efficiëntie van hun airco systemen. Als technieker speel je een cruciale rol in dit proces. Door de juiste producten en technieken toe te passen, blijven airconditioningunits van uw klanten draaien als een goed geoliede machine.